Analýza pitného režimu studentů TUKE v Košicích - Janda, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pitného režimu vybrané skupiny lidí, konkrétně studentů TUKE v Košicích. V teoretické části jsem provedl literární rešerši dostupných zdrojů vztahujících se k danému tématu. Tato část je rozdělena na dvě kapitoly. První kapitola se zabývá významem vody pro lidský organismus a obecnými zásadami pitného režimu. Dále obsahuje poznatky o vodě, balených minerálních vodách, slazených limonádách, džusech, mléce a řeší otázku alkoholických i nealkoholických nápojů v pitném režimu a jejich vliv na lidský organismus. V rámci druhé kapitoly rozebírám kvalitu balené i nebalené vody v oblasti Košic a na Slovensku, kde jsem prováděl výzkumné šetření. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Ke sběru dat jsem si vybral dotazníkovou metodu. Dílčí výsledky jsou charakterizovány a diskutovány v závěru práce.
Analysis of drinking regime students of University TUKE in Košice
Keywords: voda; pitný režim; alkohol; nápoje; dotazník; water; drinking regime; alcohol; drinks; questionnaire