Analýza dodavatelského řetězce - Nováček, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce popisuje řízení dodavatelského řetězce ve vybraném podniku. Nejen z pohledu firmy jako dodavatele, ale i z pohledu zákazníka. Pro vyšší standard je celá práce podpořena znalostmi odborné literatury. Zkoumá všechny dodavatele a zákazníky společnosti. Obsahem této práce je také logistika. To znamená, že analyzuje skladový systém, logistické náklady, pohyby materiálu a všechny ostatní důležité sekce. Práce obsahuje nejvýznamnější finanční ukazatele společnosti pro lepší přehled o aktuálním stavu financí. Informace o současném řízení logistiky vedou ke zlepšení. Práce proto analyzuje současnou situaci ve společnosti a navrhuje přijatelná zlepšení.
Supply chain management analysis
Keywords: Dodavatelský řetězec; logistika; zlepšení; finanční ukazatele; supply chain; logistics; improvemenst; financial indicators