Řízení skladového hospodářství ve vybraném podniku - Stolička, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou skladového hospodářství ve vybrané společnosti, s cílem nalezení možností optimalizace. Vybraným podnikem je společnost Viscofan CZ s.r.o., kde byl analyzován sklad příjmu kolagenového materiálu, interně označovaný 4001. Na základě konzultací s pracovníky společnosti byl nalezen problém, který je řešen v této práci. Jedná se o způsob dopravy materiálu ze skladu do výroby. Největším problémem současného stavu je délka manipulační cesty, neboť sklad a výroba jsou v samostatných budovách a navíc jsou zásobovány stroje v prvním a druhém patře výrobní budovy. Nejvhodnější variantou z navržených možností je vybudování výtahu mezi oběma budovami, čímž se výrazně zkrátí dopravní cesta materiálu.
Warehouse management in selected company
Keywords: sklad; optimalizace; výtah; doprava materiálu; warehouse; optimalization; elevator; material transport