Mzdový systém ve vybraném podniku - Kohoutová, Renata (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat mzdový systém konkrétního podniku a na základě zjištěných skutečností navrhnout změny mzdového systému Bakalářskou práci lze rozdělit na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá legislativní úpravou, charakteristikou pracovního poměru a způsoby odměňování. V praktické, druhé části je obsažena charakteristika mzdového systému vybraného podniku a jeho analýza. Analyzována je základní mzda, variabilní složka, zaměstnanecké výhody. Průměrná mzda společnosti je porovnávána s průměrnou mzdou ve stejném oboru. Následně jsou navrženy změny, které vedou k úspoře nákladů. Jedná se především o zapojení více druhů zaměstnaneckých výhod do mzdového systému.
Payroll system in the selected company
Keywords: Mzda; základní mzda; variabilní mzda; ostatní plnění nepovažované za mzdu; Wage; basic wage; variable wage; supplies considered not to be wage