Sociální důsledky patologického hráčství - Šturmová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé diplomové práce bylo odpovědět na výzkumnou otázku: Jaké mohou být příčiny a sociální důsledky patologického hráčství a jaký mají vliv na sociální chování. Dalším cílem bylo sjednotit získané informace o této problematice a spolu s kasuistikami vše zasadit do srozumitelného kontextu. Použila jsem kvalitativní metody. V průběhu mé práce byly vyvozeny dvě hypotézy. První hypotéza je, že primárním faktorem vedoucím ke hře mohou být neuspokojivé vztahy v rodině a problémy v komunikaci. Druhá hypotéza je, že patogenetickým momentem je ztráta či deformita racionality.
Social consequences of pathological gambling
Keywords: Gambling; hazardní hry; důsledky hazardního hraní; závislost; patologický hráč; bažení; Gambling; hazardous games (gambling); consequences of pathological gambling; addicdion; gambler; craving