Používání juxtaponovaných kompozit ve španělských žurnalistických textech. - Klimešová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá užitím juxtaponovaných kompozit ve španělských žurnalistických textech. Je rozdělena na dvě části, kdy první část je teoretická, kde je podrobně rozebrána problematika kompozit a následné vypsání druhů kompozit se zvláštním zřetelem na kompozita juxtaponovaná. Výzkumná část je plně navazující na část teoretickou a je věnována rozboru šesti žurnalistických rubrik a určení četnosti výskytu kompozit juxtaponovaných a ostatních. K výzkumu posloužil španělský deník El País.
Use of yuxtaposed compounds in Spanish journalistic texts.
Keywords: Tvorba slov; Neologie; Kompozice; Juxtapozice; Žurnalistické texty; Word formation; Neology; Composition; Juxtaposition; Journalistic texts