Vliv dlouhodobé separace na dynamiku motivace jedince - Galdia, Silvie (Jihočeská univerzita, 2011)
Předložená práce se zabývá tématikou dlouhodobé separace a jejího vlivu na změny ve struktuře motivace, emoční regulaci a resilienci jedince. Práce je rozdělena do třech tematických celků. Teoretická část představuje základy motivace, které tvoří stavební kámen motivační struktury, emoční regulaci, resilienci a provázanost těchto jevů. V neposlední řadě poukazuje na specifika skupiny v extremních podmínkách. Experimentální část nabízí náhled na dosavadní izolační experimenty a jejich výsadní postavení v psychologickém výzkumu. Poslední, empirická část zhodnocuje data získaná prostřednictvím Institutu biomedicínských problémů Ruské akademie věd a interpretuje výsledky metod v souvislosti s trojúhelníkem jevů individuální motivace ? emoční regulace ? resilience. Práce obsahuje vyhodnocení dat dotazníku PCI (Personal Concern Inventory) v kombinaci s PIL (položky Laury Kingové) a EMO (dotazník emocí).
Dynamics of individual motivation under a long-term separation
Keywords: motivační struktura; emoční regulace; resilience; posádka; izolační experimenty; motivational structure; emotion regulation; resilience; crew; isolation experiments