Spirituálna dimenzia kultu Božieho milosrdenstva v denníku sv. Faustíny Kowalskej - Turicová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá spirituální dimenzí kultu Božího milosrdenství v Deníku svaté sestry Faustýny Kowalské. Ústředním bodem její spirituality je Boží milosrdenství. Poznávání Boha v tomto tajemství a rozjímání nad ním v každodenním živote jsou klíčem k pochopení cesty apoštolky Božího milosrdenství ke křesťanské dokonalosti. Tato cesta vede přes dětskou důvěru k Bohu a milosrdnou lásku k bližnímu. Poslání sestry Faustýny nese úctu k Božímu milosrdenství v nových formách, které jí Ježíš zjevil a odpo
Spiritual dimension of the Divine mercy cult in the st. Faustina Kowalska´s diary
Keywords: Klíčová slova: Faustýna Kowalská; milosrdenství; Bůh; kult Božího milosrdenství; důvěra; skutky milosrdenství; láska; smilování; odpuštění; smíření; člověk; spravedlnost; hříšnost člověka; hřích.; Key words: Faustina Kowalska; mercy; God; cult of Divine Mercy; trust; deeds of mercy; love; pity; forgiveness; reconciliation; human; justice; human depravity; sin.