PREVENCE OBCHODOVÁNÍ S LIDMI PROVÁDĚNÁ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH - Králová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Ačkoli 79% dotázaných studentů tvrdí, že pojem obchodování s lidmi slyšelo, pouhých 14% jich dokáže tento pojem správně definovat. Na základě získaných informací byl vyvozen závěr, že informovanost studentů středních škol na Kolínsku o obchodování s lidmi je nedostatečná. Sami studenti ve svých názorech uváděli, že o obchodování s lidmi nemají dostatek informací, tím tento fakt potvrdili. Přínosem a smyslem této práce bylo zmapování dosud neprozkoumaného terénu středních škol Kolínska z hlediska obchodování s lidmi a uskutečnění přednášky. Primární prevence obchodování s lidmi je oproti jiným opomíjená. Proto by ve školách měly probíhat přednášky věnované této problematice, ta by měla být začleněna i do osnov zejména v předmětech občanské výchovy a základů společenských věd.
PREVENTION OF HUMAN TRAFFICKING CONDUCTED AT SECONDARY SCHOOLS
Keywords: obchodování s lidmi; oběť; prevence; trestný čin; crime; human trafficking; prevention; victim