Sledování včel na vstupu včelího úlu - Novotný, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem práce je navrhnutí a zprovoznění kamerového systému, pro inteligentní včelí úl umístěny na Experimentální a výukové včelnici Biologického centra AV ČR, v. v. i. v areálu Dendrologické zahrady na Branišovské ulici č. 31 v Č. Budějovicích a vytvoření programového vybavení pro sledování, spočtení a prostorovou identifikaci včel, na vstupu včelího úlu. Systém se bude skládat z kamer připojených k Raspberry Pi, kde dojde ke zpracování snímku pomocí metod zpracování obrazu. Získaná data budou odeslány na server a uložena do databáze. Část získaných výsledků bude zobrazena pomocí vizualizačního nástroje Grafana.
Tracking bees at the entrance of a beehive
Keywords: Včela; Raspberry Pi; Kamerový systém; Zpracování obrazu; Prostorová identifikace; Objektová identifikace; Bee; Raspberry Pi; Camera system; Image processing; Space identification; Object identification