Včela medonosná - didaktický model pro environmentální výchovu v předškolním vzdělávání - Košnerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřená na přírodovědné vzdělávání dětí předškolního věku s cílem aplikace vzdělávacích aktivit. V úvodní části práce jsou vymezena východiska environmentální výchovy, badatelsky orientované výuky a přírodovědné gramotnosti. Je zde akcentována důležitost pobytu dětí předškolního věku ve venkovním prostředí. Hlavním úkolem této práce je předložení námětů na edukační aktivity pro předškolní vzdělávání, které jsou zaměřeny na včelu medonosnou. Každá provedená aktivita obsahuje podrobný popis činnosti, vlastní realizaci a reflexi.
Honey bee - didactic model for environmental education in preschool education
Keywords: Environmentální výchova; badatelsky orientovaná výuka; přírodovědná gramotnost; včela medonosná; Environmental education; research-oriented teaching; science literacy; honey bee