Komunikace mezi asistentem pedagoga a učitelem na 2. stupni základní školy - Šteflová, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se věnuje komunikaci mezi asistentem pedagoga a učitelem na 2. stupni základní školy. Kvalitní a upřímná komunikace mezi asistentem a učitelem je jedním z klíčových předpokladů pro zavedení principů inkluze do praxe. Práce se dělí na dvě části: na teoretickou, kde jsou vymezeny základní pojmy pomocí literární rešerše a kde je představen základní legislativní rámec spolupráce asistenta pedagoga a učitele, a na praktickou, v níž je představeno vlastní výzkumné šetření v podobě pěti kvalitativních rozhovorů s asistenty pedagoga analyzovaných pomocí metody IPA.
Communication Between Teaching Assisants and Teachers at a LowerSecondary School
Keywords: asistent pedagoga; učitel; komunikace; druhý stupeň základní školy; teaching assistant; teacher; communication; lower-secondary school