Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/TV) - Rabová, Livie Dominika (Jihočeská univerzita, 2021)
Má bakalářská práce se zabývá analýzou stravovacích návyků studentů výchovy ke zdraví a studentů tělesné výchovy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Teoretická část je zaměřena na základních složky výživy, energetický příjem a výdej, výživové směry, tělesnou konstituci a období adolescence. V praktické části jsou vyhodnocena data, poskytnuté studenty, kteří zaznamenávali skladbu stravy do aplikace kaloricketabulky.cz. Zaměření práce je na příjem bílkovin, sacharidů, tuků a energetický příjem.
Comparative study of eating habits of university students (VKZ/TV)
Keywords: bílkoviny; sacharidy; tuky; výživová doporučení; energetický příjem a výdej; energetická bilance; stravovací návyky; adolescence; proteins; carbohydrates; fats; nutritional recommendations; energy intake and expenditure; energy balance; eating habits; adolescence