Žákovské řešení učebních úloh z biologie na gymnáziu - Tomsová, Nora (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá žákovským řešením učebních úloh z biologie na gymnáziu. Na základě taxonomie učebních úloh podle Tollingerové bylo sestaveno pět souborů učebních úloh. Každý soubor testoval jinou kategorii učebních úloh podle Tollingerové. Hlavním cílem diplomové práce bylo zjistit, které typy učebních úloh podle Tollingerové žáci na gymnáziu preferují v hodinách biologie. Cíl práce byl zjišťován na základě dotazníku pro žáky a rozhovoru s učitelkou biologie na gymnáziu.
The pupil's solving of learning tasks from biology at grammar schools
Keywords: žák; učitel; učební úloha; pupil; teacher; learning task.