Profesní připravenost studentů v oborech Nutriční asistent (SOŠZ), Diplomovaný nutriční terapeut (VOŠZ), Nutriční terapeut (VŠ). - Štroblová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce Profesní připravenost studentů v oborech Nutriční asistent (SOŠZ), Diplomovaný nutriční terapeut (VOŠZ), Nutriční terapeut (VŠ) je poukázat na rozdíly ve vzdělávání v posledních ročnících (denního studia) oborů Nutriční asistent (SOŠZ), Diplomovaný nutriční terapeut (VOŠZ), Nutriční terapeut (VŠ), a to pomocí didaktického testu. Teoretická část práce je zaměřena na vzdělávání ve výše uvedených oborech a na jejich porovnání. V teoretické části jsou uvedeny základní charakteristiky oborů, průběh studia a následné uplatnění na trhu práce. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, kterého se účastnily tři poslední ročníky výše uvedených oborů. Použitou výzkumnou metodou byl didaktický test, který jim byl rozdán k vyplnění. Didaktický test byl složen ze tří částí (celkem třicet otázek). Výsledky byly zpracovány v programu ,,MS Excel".
Professional preparedness of students in the fields of nutrition assistant (SOŠZ) Qualified dietician (VOŠZ) and Dietitian (VŠ).
Keywords: nutriční asistent; diplomovaný nutriční terapeut; nutriční terapeut; didaktický test; technologie přípravy pokrmů; klinická a léčebná výživa; chemie; vzdělání; profesní připravenost; nutritionist; diplomed nutrition therapist; nutritional therapist; didactic test; food preparation technology; clinical and curative nutrition; chemistry; education; professional readiness