Vyhodnocení detekce říje při využití pedometrů u dojených krav - Hort, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se soustředuje na ověření přesnosti detekce říje pomocí pedometrů, jenž je zařízení, které je uchyceno na končetině skotu a jehož úkolem je zaznamenávat počet (množství) kroků. Podle počtu kroků se určuje zda je zvíře v estrální fázi a tudíž vhodné k připuštění.
Evaluation of the detection of milked cow's rut using pedometres
Keywords: Dojnice; problémy reprodukce; pedometr; kondice; hormonální řízení; Dairy cows; reproduction problems; pedometr; condition; humoral control