Vytyčování pozemkových úprav geodeticky a metodou GNSS - Justová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na vytyčení čtyř bodů v k. ú. Rybáře v Karlových Varech jak geodeticky, tak metodou GNSS a na následné porovnání. Jde o porovnání souřadnic z pohledu přesnosti a to především v poloze. Cílem je naměřené hodnoty nejen porovnat ale i zhodnotit. Rozhodnout, která z metod je v dnešní době pro účely katastru a pozemkových úprav praktičtější, výhodnější a přesnější. Práce dále obsahuje postupy vytyčení oběma metodami, a co tomu předchází.
Using geodetic and GNSS methods for land admeasurement layout
Keywords: Vytyčení; metoda; měření; GNSS; GPS; geodeticky; porovnání; souřadnice; body; přesnost; souřadnicová chyba; Marking out; method; measuring; GNSS; GPS; geodetically; comparison; coordinates; points; accuracy; coordinate error