Dopady hospodářské krize na silniční dopravu - Krejčová, Romana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se věnuje problematice dopadu hospodářské krize na oblast dopravního sektoru v České republice, se zaměřením na odvětví silniční dopravy. Práce je uvedena stručným přehledem o tom, jak hospodářská krize vzniká, jaké jsou její příčiny, dopady a možné prevence, díky kterým by se případné negativní vlivy zmírnily. Úvodní teoretická část dále popisuje nejen dopravní sektor jako celek, jeho vývoj a současný stav, ale udává i bližší informace o oblasti silniční dopravy. Praktická část této diplomové práce je zaměřena na analyzování dat vybraných makroekonomických ukazatelů v České republice v letech a zjištění, zda tento vývoj ovlivnil některou z oblastí silniční dopravy. Tento hlavní výsledek práce bude interpretován na základě užití vybrané statistické metody. Dílčím cílem tohoto zkoumání je zanalyzovat dopady hospodářské krize na vybranou firmu, která podniká v oblasti silniční dopravy, a navrhnout jí možnosti, díky kterým by bylo možné tyto dopady na její podnikatelskou činnost zmírnit.
The impacts of economics crisis in road transport
Keywords: Doprava; silniční doprava; hospodářská krize; makroekonomické ukazatele; dopravní ukazatele; Transport; road transport; economics crisis; macroeconomic indicators; transport indicators