Vliv vzdělávacího prostředí na kriminalitu. - Kameníková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda jde zasáhnout do problematiky edukace v kontextu kriminality tak, aby byla přínosným faktorem pro vzdělávání. Syntézou získaných informací poukázat na možnosti preventivních opatření, která by mohla snížit trestné činy u dětí ze specifického prostředí. Bakalářská práce analyzuje různé speciální a dysfunkční přirozené prostředí jedince v raném věku a dále pak data trestných činů jedinců, na které působily specifické edukační vlivy.
Influence educational environment to criminality.
Keywords: Kriminalita; mládež; dítě; vzdělávací prostředí; výchova.; Criminality; teenagers; child; learning environment; education.