Minulost a současnost Španělska pohledem českých hispanistů - Dušková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Minulost a současnost Španělska očima českých historiků? se zabývá vývojem české hispanistiky zkoumající dějiny Španělska a česko-španělských vztahů od konce 19. století do současnosti. Celá práce je rozdělena do čtyř základních kapitol. První kapitola představuje české hispanisty - historiky do roku 1945. Druhá kapitola se věnuje nejdůležitějším osobnostem po roce 1945. Třetí hledá ohlas děl českých hispanistů ? historiků v zahraničí. Čtvrtá kapitola dává českou hispanistiku do kontextu s dalšími evropskými hispanistikami a ukazuje nakolik se zaměření prací českých hispanistů shodovalo s trendy v dalších zemích.
Past and present of Spain in the sight of the Czech Hispanism
Keywords: hispanistika; historikové; Česká republika; Slovensko; Polsko; Maďarsko; Hispanism; historians; Czech Republic; Slovakia; Poland; Hungary