Lasery - Hommer, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce pojednává o širokých možnostech využití laserů a jejich praktického využití v každodenním životě. V úvodní části je popsána historie výzkumu, podstata a fyzikální vlastnosti laseru. Následující kapitola se věnuje rozdělením jednotlivých typů laserů podle různých kritérií. Další kapitola se zabývá bezpečností práce s lasery a jejich biologickými účinky. V závěru práce je popsána praktická ukázka měření rychlosti pomocí laserového měřiče rychlosti Micro DigiCam využívaného u Policie ČR.
Lasers
Keywords: Laser; Micro DigiCam; Laser; Micro DigiCam