Projekt využití regionální vnitrozemské vodní dopravy pro cestovní ruch - Lavička, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo prostřednictvím analýzy zhodnotit možnosti využití regionální vnitrozemské vodní dopravy pro cestovní ruch. Práce se zabývala nově splavněnou Vltavou v jižních Čechách, která vznikla v rámci státního projektu Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice - Týn nad Vltavou. Vypracována byla situační analýza a proběhla realizace vlastního výzkumu prostřednictvím řízených rozhovorů a dotazníkového šetření. Na základě získaných dat byly vytvořeny návrhy na zlepšení současného stavu. Hlavním přínosem práce je, že účelné propojení těchto návrhů by mělo výrazně zvýšit atraktivitu celé myšlenky splavnění Vltavy pro cestovní ruch. Nejdůležitějším výstupem diplomové práce je zpracování projektu Modernizace výletních lodí na Vltavě v jižních Čechách.
The project for the use regional inland waterway transport for tourism
Keywords: Cestovní ruch; rozvoj cestovního ruchu; vnitrozemská vodní doprava; řeka Vltava; výletní loď; destinace; projekt; Tourism; Development of Tourism; Inland Waterway Transport; Vltava river; Steamer; Destination; Project