Bryophytes can recognize their neighbours through volatile organic compounds - Vicherová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
Studie se zabývá mezidruhovými interakcemi u mechorostů a přináší první evidenci o rostlinné komunikaci pomocí "volatile organic compounds" u mechorostů.
Bryophytes can recognize their neighbours through volatile organic compounds
Keywords: rostlinné interakce; volatile organic compounds; rostlinná komunikace; konkurence u rostlin; Hamatocaulis vernicosus; mechorosty; plant-plant interaction; volatile organic compounds; plant communication; plant competition; Hamatocaulis vernicosus; bryophytes