Možnosti zaměstnávání v sociální firmě s ohledem na specifika osob se zdravotním postižením - Čechová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Možnosti zaměstnávání v sociální firmě s ohledem na specifika osob se zdravotním postižením? je zaměřena na pracovní uplatnění osob se znevýhodněním v režimu sociální firmy. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmů sociální ekonomiky a sociálního podniku. Zpracovává právní hlediska zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Zaměřuje se na specifika zdravotního postižení s ohledem na pracovní možnosti znevýhodněných osob. Praktická část analyzuje modelové standardy sociální firmy, hlavní charakteristiku vymezující sociální podnik. Sleduje naplnění a dodržování standardů v sociální firmě Pracovní Sobota.
Opportunities of Employment in Social Enterprises with Regard to Specifics
Keywords: sociální ekonomika; sociální podnik; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; zdravotní znevýhodnění; specifika osob se zdravotním postižením; standardy sociální firmy; social economy; social company; employment of healt disability people; health disadvantage; specific persons with disabilities; standarts of social company