Český sci-fi komiks 21. století v souvislostech světové tvorby - Bogdaníková, Nina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce jsou vlivy světových komiksových tvůrců, francouzských i amerických, na komiksy českých autorů žánru science fiction, vydané po roce 2000. Práce se zaměří na inspirační zdroje autorů, ale také na to s jakými motivy a prvky pracují a co utváří individualitu a jedinečný styl každého z nich. Na základě toho pak hodnotí postavení a přínos českých autorů do komiksového média. Největší pozornost bude věnována Janu Bažantovi, Jiřímu Grusovi a Michalovi Menšíkovi, kteří patří v současné době k předním osobnostem domácí komiksové scény v oblasti science fiction.
The Czech sci-fi comic of the 21st century in the context of world production
Keywords: komiks; současné umění; science fiction; comics; science fiction; contemporary art