Doplňkové látky ve výživě drůbeže - Pekařová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá odlišností trávení, potřebnými živinami a doplňkovými látkami pro drůbež. Doplňkové látky jsou rozděleny do čtyř skupin zootechnické, technologické, senzorické a nutritivní doplňkové látky. Každá skupina je popsána a jsou charakterizovány jednotlivé druhy doplňkových látek a jejich využití ve výživě. V práci jsou popsané jednotlivé látky a jejich popis a vliv na zdraví, produkci nebo krmivo.
Feeding additives in poultry nutrition
Keywords: Výživa; drůbež; doplňkové látky; zootechnické; technologické; nutritivní; senzorické; Nutrition; poultry; additives; zootechnical; technological; nutritive; sensory