Osobnost sociálního pracovníka na Orgánu sociálně-právní ochrany dětí z pohledu veřejnosti - Metličková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na osobnost sociálního pracovníka na Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (dále OSPOD). Cílem práce je zjistit, jakou má laická a odborná veřejnost představu o sociálním pracovníkovi na Orgánu sociálně-právní ochraně dětí. Odbornou veřejnost tvoří samotní sociální pracovníci pracující na Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Laickou veřejností jsou občané z Klatovského okresu, kteří nejsou sociálními pracovníky a nemají vystudovaný obor sociální práce/sociální politika. První kapitola se zaměřuje na metodiku výzkumu. Ve druhé kapitole je popsán samotný OSPOD. Dále je v této kapitole popsán sociální pracovník na OSPODu, jeho vzdělání, šetření v domácnosti klienta a legislativní předpisy. Třetí kapitola hovoří o hodnotách sociálního pracovníka na OSPODu a čtvrtá o jeho komunikačních dovednostech. V páté kapitole je vyhodnocen výzkum celé bakalářské práce.
Character of social worker from Office for socially-legal children protection from public point of view
Keywords: OSPOD; Orgán sociálně-právní ochrany dětí; sociální pracovník; legislativa Orgánu sociálně-právní ochrany dětí; osobnost; hodnoty; komunikace.; OSLCP; Office for socially-legal children protection; social worker; legislation of Office for socially-legal children protection; personality; values; communication.