Anonymní dopisy prizmatem forenzní lingvistiky - Nováková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem bakalářské práce je mladý a ne příliš známý lingvistický obor ? forenzní lingvistika. Cílem bakalářské práce je obeznámit čtenář s tímto oborem. Práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část seznamuje obecně s forenzní lingvistikou a jejími druhy a metodami. Praktická část metody aplikuje na konkrétní příklad, kterým jsou anonymní dopisy.
Forensic linguistics: Applications of forensic linguistics methods to anonymous letters
Keywords: forenzní lingvistika; analýza; anonymní dopis; forensic linguistics; analysis; anonymous letter