Kvalita životního stylu studentů studujících Filosofickou fakultu Jihočeské univerzity - Galdia, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá výzkumem kvality života studentů filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Formou emailového dotazníkového šetření v akademickém roce 2012/2013 bylo osloveno 915 studentů. Dotazník byl převzat od Doc. MUDr. Tatiany Kimákové, CSc., z lékařské fakulty UPJŠP v Košicích, k pilotnímu výzkumu v ČR. Šetření je zaměřeno na oblasti celkového zdraví, výživy, kouření, spotřeby alkoholu, užívání návykových látek a na oblast pohybových aktivit. Výsledky jsou podrobeny diskuzi a porovnány s výzkumy na JU a šetřením SZÚ v populaci ČR.
Quality of lifestyle of students studying Philosophical faculty at University of South Bohemia.
---
Keywords: Životní styl; kvalita života; zdraví; výživa; pohybová aktivita; kouření; návykové látky.; Lifestyle; quality of life; health; nutrition; physical activity; smoking; addictive substance.