Identita postav v prózách Pavly Horákové a Radky Denemarkové - Procházková, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce Identita postav v prózách Pavly Horákové a Radky Denemarkové se zabývá analýzou postav z románu Teorie podivnosti (2018) od Pavly Horákové a Příspěvek k dějinám radosti (2014) od Radky Denemarkové. V teoretické části jsou definovány typy postav, jejich vzájemné působení a diskurz dané společnosti. Praktickou část práce tvoří interpretace románů včetně komparace společností i postav a konstruování jejich identit.
Character´s Identity in Proses of Pavla Horáková and Radka Denemarková
Keywords: Identita postavy; Pavla Horáková; Radka Denemarková; Teorie podivnosti; Příspěvek k dějinám radosti; současná česká próza; diskurz; Character Identity; Pavla Horáková; Radka Denemarková; The Theory of Strangeness; A Contribution to the History of Joy; Contemporary Czech Prose; Discourse