Posouzení vlivu systému řízení kvality v podnikatelském subjektu masného průmyslu na jeho konkurenceschopnost - Janovská, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu řízení jakosti v potravinářském podniku Maso Planá, a. s. prostřednictvím analýz stávajících systémů řízení jakosti. Na základě zjištěných poznatků je pro podnik navržena optimální strategie k udržení či zlepšení jeho dosavadního postavení na trhu. Navrhuji vytvořit integrovaný systém řízení a to tak, že do současného fungujícího systému managementu jakosti ISO 9001:2001 bude začleněn i systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (Safety management system = SMS) dle OHSAS 18001:1999 a systém řízení vztahu k životnímu prostředí (Environmental management system = EMS) dle ISO 14001:2004.
Examination of quality management system impact on competitive advantage in meat industry company
Keywords: kvalita; jakost; systém řízení jakosti; integrovaný systém řízení; masný průmysl; quality; class; quality management system; integrated management system; meat industry