Víra a výchova v křesťanské rodině - Matysová, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2011)
Autorka se v práci zabývá vztahem mezi předáváním víry a výchovy v rodině. Popisuje pohledy různých humanitních věd na rodinu, zabývá se znaky křesťanské rodiny. Uvádí různé definice víry a výchovy v pojetí dvou křesťanských církví (římskokatolické a českobratrské evangelické) a v pojetí humanitních věd. Naznačuje přístupy několika autorů k výchově dětí v křesťanské rodině.
Faith and education ( upbringing) in a Christian family
Keywords: výchova; víra; rodina; křesťanská rodina; education; faith; family; Christian family