Přeshraniční spolupráce regionů Lipensko-Mühlviertel a její význam pro rozvoj cestovního ruchu - Janečková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřena na přeshraniční spolupráci mikroregionů Lipensko-Mühlviertel a na přínos této spolupráce pro tyto mikroregiony. Cílem práce je komparace primární a sekundární nabídky regionů jako destinace cestovního ruchu, identifikace struktur a oblastí spolupráce a zhodnocení jejího přínosu. Návrh společného rozvoje cestovního ruchu regionů Lipensko-Mühlviertel z aspektu přeshraniční spolupráce.
Cross-border cooperation of the Lipno Region and the Region of Mühlviertel and its importance for tourism development
Keywords: Mikroregiony; turismus; přírodní atraktivity; česko-rakouská spolupráce; zimní skiareály; sezónnost turismu; organizace cestovního ruchu; Microregions; Tourism; Natural attraction; Czech-Austrian border; Winter ski resorts; Seasonality of touris; mTourism organizations