Využití technických materiálů ve výuce předmětu Praktické činnosti na 1. stupni ZŠ - Důrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se soustřeďuje na využití zajímavých a vhodných technických materiálů na 1. stupni základní školy. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. V teoretické části jsou představeny některé výchovně vzdělávací programy pro základní vzdělávání, které jsou v součastném školství nejvíce využívány. Teoretická část se dále zabývá diferencemi v předmětu Praktické činnosti na 1. stupni ZŠ. V praktické části jsou prezentovány jednotlivé technické materiály zvolené pro 1.-5. ročník základní školy v předmětu Praktické činnosti. Součástí praktické části jsou autorské náměty s možností zařazení i do jiných předmětů ve výuce.
Use of technical materials at primary school for the subject of Practical activities
Keywords: technické materiály; výchovně vzdělávací programy; Praktické činnosti; technical materials; educational programs; Practical activities