Daňová evidence a účetnictví - Dominová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2007)
Koncem roku 2003 schválila Poslanecká sněmovna novelu zákona o účetnictví. Bylo zrušeno jednoduché účetnictví a nahradila ho daňová evidence. Tímto krokem se chtěla Česká republika sblížit s účetní legislativou členských zemí Evropské unie.
Tax Evidence and Accountancy
Keywords: Daňová evidence; účetnictví; dopady do daní; Tax evidence; Accountancy; Impact on taxes