Finanční zdroje na nákup marihuany u mladistvých uživatelů - Kotšmídová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem, které je v odborných kruzích opomíjené financováním nákupu marihuany u mladistvých uživatelů a sociální prací, která souvisí s tímto problémem. Prevence, která by měla v tomto případě předcházet, je často nedostatečná, jak ze strany školy, tak rodiny. Pokud tato základní prevence selhává či je problém okolím zlehčován, nastává situace, kdy sociální práce je jednou z důležitých možností pomoci. Součástí bakalářské práce je výzkum zpracovaný formou dotazníku. Dotazník je součástí teoretické části. Mapuje teoretickou část, kterou propojuje s výzkumem. Cílem je zjistit finanční zdroje na nákup marihuany u mladistvých uživatelů z Českých Budějovic a blízkého okolí.
Financial resources of adolescent users for the purchase of cannabis
Keywords: marihuana; mládež; finanční zdroje; rodina; prevence; sociální služby; cannabis; youth; financial resources; family; prevention; social services