Manažerské funkce ve veřejné správě - Čada, Dominik (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá manažerskými funkcemi a jejich využitím ve veřejném sektoru. Hlavními zkoumanými funkcemi jsou: plánování, organizování, rozhodování a komunikace. Předmětem práce je instituce úřadu práce. Pro zdůraznění zaměření na cílovou oblast práce analyzuje rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem v teorii a v praxi. Data pro práci byla shromážděna pomocí rozhovorů s pracovníky na vedoucích pozicích na různých manažerských úrovních úřadu práce. Rozhovory proběhly na úřadu práce se stanoveným časovým limitem a předem připravenými otázkami. Účelem práce je vytvořit a navrhnout změny pro zlepšení systému na základě dat z rozhovorů. Výsledkem je vytvoření návrhů specifických změn pro instituci s ohledem na realitu - legislativní a politická omezení.
Management Functions in Public Administration
Keywords: Manažerské funkce; veřejný sektor; soukromý sektor; úřad práce; manažerské úrovně; Managerial functions; Public sector; Private sector; Labor office; Management levels