ROZDÍLNOST POJETÍ PROFESE SOCIÁLNÍ PRÁCE SOCIÁLNÍMI PRACOVNÍKY A STUDENTY SOCIÁLNÍ PRÁCE - Pošvářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá pojetím sociální práce studenty sociální práce bakalářských oborů a studentů navazujícího magisterského studia, kteří již díky absolvovanému bakalářskému studiu mají status sociálního pracovníka dle zákona č. 108/2006 Sb. Cílem práce je zjistit, zda jsou rozdíly v pojetí sociální práce mezi studenty jednotlivých oborů sociální práce na Teologické a Zdravotně sociální fakultě. V diplomové práci jsou zmíněna i další témata, která s touto problematikou souvisí. Součástí diplomové práce je také výzkum, jehož cílem je zjistit, zda existuje souvislost mezi zaměřením jednotlivých oborů sociální práce a různými typy pojetí sociální práce dle Musila. Dále zjišťuji, jestli je vzájemný vztah mezi studovaným oborem a řešením situací dle vybraných etických teorií, a také jaký je vztah studentů k etickým kodexům a výuce etiky.
Diveristy of concept social work profession social workers and social work students
Keywords: pojetí sociální práce; sociální práce; sociální pracovník; social work; social worker; concept of social work