Formy a výsledky přeshraniční spolupráce mikroregionu Šumava - Západ a "Nationalparkgemeinden Bayerischer Wald" - Hlavínová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je ?Formy a výsledky přeshraniční spolupráce mikroregionů Šumava ? Západ a ?Nationalparkgemeinden Bayerischer Wald?. Cílem práce je utřídění forem přeshraniční spolupráce ve výše zmíněných regionech, zmapování vývoje spolupráce od začátků součinnosti, zaměření na projekty týkající se marketingu a propagace, a hlavní přínosy pro jednotlivé členské obce. Vlastnímu vypracování bakalářské práce bude předcházet studium odborné literatury. Dále bude vypracována literární rešerše vztahující k dotčené problematice (regiony, přeshraniční spolupráce, organizace pro rozvoj regionů). V praktické části dojde ke studiu rozvojové strategie Mikroregionu Šumava ? západ, jednotlivých projektů a jeho přeshraniční spolupráci. Na konci se zhodnotí naplnění cílů práce.
Forms and outcomes of cross border cooperation of microregions Šumava-West and ?Nationalparkgemeinden Bayerischer Wald?
Keywords: přeshraniční spolupráce; mikroregion; Mikroregion Šumava ? západ; Nationalparkgemeinden Bayerischer Wald; cross border cooperation; Microregion; Microregion Šumava ? West; ?Nationalparkgemeinden bayerischer Wald?