Evidence účtování zásob u vybrané účetní jednotky - Jindrová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce na téma ''Evidence účtování ve vybrané účetní jednotce'' je provedení praktické aplikace způsobů účtování zásob ve vybrané účetní jednotce na základě teoretických východisek. Práce se skládá relativně ze dvou samostatných celků. V teoretické části je popsána metodika zásob jako celku, tj. jejich charakteristika a členění, metody oceňování, způsoby účtování a inventarizace. Praktická část představuje popis vybrané účetní jednotky, jejího hlavního předmětu podnikání, metody oceňování a způsobu účtování. Hlavním předmětem podnikání ve vybrané jednotce je nákup a prodej zboží, který je uskutečňován prostřednictvím velkoobchodního skladu nebo maloobchodních prodejen. Evidence a účtování probíhá ve společnosti podle místa uskutečnění dvojím způsobem, v cenách nákupních nebo prodejních. Veškeré zásoby zboží jsou na všech provozovnách oceňovány metodou FIFO.
Inventory accounting records in the selected accounting entity
Keywords: Účetnictví; Zásoby - evidence; účtování; oceňování; Accounting; inventory recording; evaluation