Moderní trendy ve vybraných kapitolách turistiky - Povalač, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je zaměřená na moderní trendy v turistice. Primárním cílem turistiky byly vycházky do přírody, setkávání se s dalšími lidmi, poučení a pobavení. Nicméně se od svého počátku v devatenáctém století se turistika velmi změnila. Její vývoj je ovlivněn historickým kontextem, studiem volnočasových aktivit, technickým pokrokem ve vývoji vybavení a samozřejmě také moderním stylem života. Předkládaná práce se zabývá všemi těmito prvky. Největší pozornost je ale věnována potřebnému a užitečnému vybavení, protože to se odlišuje pro jednotlivé typy aktivit.
Modern trends in choice forms tourism\\
Keywords: Turistika; moderní trendy; životní styl; vybavení; Tourism; modern trends; way of life; equipment