Jiří Mádlo v souvislostech oficiálního umění 2. poloviny 20. století v Československu - Prokešová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se bude zabývat akademickým malířem Jiřím Mádlem, jedním z nepříliš výrazných oficiálních umělců 2. poloviny 20. století. Studentka bude v práci zkoumat, v jakých uměleckých spolcích Jiří Mádlo působil, jaké zastával funkce, jakým způsobem dostával zakázky, jak je zpracoval a jak se vůbec stal oficiálním malířem. Práce bude také sledovat ohlasy a reakce na výstavy a tvorbu tohoto umělce. Jejím cílem je definovat vliv a pozici Jiřího Mádla ve vývoji českého výtvarného umění 2. poloviny 20. století.
Jiří Mádlo in the context of official art in the second half of the 20th century in Czechoslovakia
Keywords: Jiří Mádlo; socialistický realismus; socialistické umění; československé oficiální umění; Jiří Mádlo; socialist realism; socialist art; Czechoslovakian official art