Volný čas rodin s dětmi předškolního věku v kontextu života na venkově - Lapšanská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce je empirickou kvalitativní studií zabývající se způsoby trávení volného času u rodin s dětmi předškolního věku v prostředí venkova. Teoretické ukotvení práce nachází v propojení třech podoblastí sociologického výzkumu - sociologie rodiny, životního způsobu a venkova - přičemž navazuje na aktuální rozpravu především v českých sociálních vědách. Empirická část představuje případovou studii ve vybraném regionu Českokrumlovska, který je specifický menší hustotou osídlení a venkovským způsobem života. Data budou získána prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů. Práce chce zodpovědět otázku po způsobech trávení volného času rodičů s dětmi ve venkovském prostředí. Práce bude zpracována podle Metodické pomůcky ke zpracování závěrečných prací.
Leisure time of families with children of pre-school age in the context of rural life
Keywords: volný čas; rodina; předškolní dítě; venkov; život na venkově; životní způsob; trávení volného času s dětmi; leisure time; family; preschool child; countryside; life in the countryside; lifestyle; spending free time with children