Práce s dětmi znevýhodněnými sociálním a kulturním prostředím - Grigorová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit možnosti a úskalí podpory žáků se sociálním a kulturním znevýhodněním na základních školách. Práce je koncipována jako teoreticko-praktická. V teoretické části práce jsou vymezeny hlavní pojmy a pojednáno je o možnostech podpory žákům se sociálním a kulturním znevýhodněním. V praktické části je popsáno vlastní kvalitativní šetření, jehož cílem bylo identifikovat nejvhodnější formy podpory žáků se sociálním a kulturním znevýhodněním ve vybrané základní škole.
Working with children disadvantaged by the social and cultural environment
Keywords: asistent pedagoga; kulturní znevýhodnění; podpůrná opatření; sociální znevýhodnění; učitel; cultural disadvantage; social disadvantage; support measures; teacher; teaching assistant