Motivace sester pro výkon povolání v hospici - Němcová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá hospicovým hnutím jak ve světě, tak v České republice. V jednotlivých kapitolách je popisována historie hospiců, paliativní péče a současný stav hospicové péče. Dalšími tématy práce jsou umírání, pracovní personál v hospici, role sestry v paliativní péči a motivace, včetně motivace sester. V praktické části byl proveden kvalitativní výzkum metodou dotazování a technikou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů se sestrami v Hospici sv. Lazara v Plzni.
The motivation of nurses for working in hospices
Keywords: paliativní péče; hospic; motivace; sestra; palliative care; hospice; motivation; nurse