Zámek Český Rudolec - stavební historie a uměleckohistorické souvislosti - Smržová, Eva (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce Zámek Český Rudolec - stavební historie a uměleckohistorické souvislosti shrnuje a uceluje základní informace vztahující se k budově zámku, ale i k jeho blízkému okolí, se zaměřením na poslední přestavbu do novogotické podoby a na stavebníka Michaela Angela Picchioniho. Zámek je následně zasazen do kontextu doby a podobných historizujících staveb 19. století.
The chateau Český Rudolec - building history and arts-historical context
Keywords: Český Rudolec; Michael Angelo Picchioni; romantismus; romantický historismus; novogotika; neogotika; historismus; 19. století; Český Rudolec; Michael Angelo Picchioni; Gothic Revival; Neo-Gothic; 19th century; Romanticism; Historicism; Perpendicular