20 let působení Kongregace Dcer Panny Marie Pomocnice v Plzeňské diecézi - Bártlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá působením Kongregace Dcer Panny Marie Pomocnice v České republice a především na území Plzeňské diecéze. Skládá se ze tří kapitol, členěných na menší podkapitoly. První kapitola shrnuje stručně historii založení celé Kongregace a předkládá stručné životopisy zakladatele dona Bosca a spoluzakladatelky Marie Dominiky Mazzarello. Druhá kapitola pak podrobněji líčí historii Kongregace v České republice a základní metody práce členek Kongregace s dětmi a mladými lidmi, včetně krátkého vysvětlení formačního procesu samotných členek řádu. Třetí kapitola co nejpodrobněji popisuje konkrétní volnočasové činnosti a aktivity, prostřednictvím kterých působily a působí na děti a mladé lidi členky Kongregace v Plzeňské diecézi v rámci Střediska volného času.
20 years of the congregation of the Daughters of Mary, Help of Christians in the Diocese of Pilsen.
Keywords: Dcery Panny Marie Pomocnice; salesiánky; salesiánský výchovný styl; historie; Marie Dominika Mazzarello; don Bosco; životopis; pedagogika volného času; Daughters of Mary Help of Christians; Salesian Sisters; Salesian educational style; history; Mary Dominica Mazzarello; Don Bosco; biography; leisure-time pedagogy