Učební motivace u vietnamských imigrantů druhé generace v ČR - Vokrojová, Nela (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce shrnuje základní motivační teorie a poznatky, které jsou dostupné o vietnamské kultuře. V praktické části se pokouší aplikovat revidovaný vlastní překlad metody PALS, která rozlišuje směřování k cíli mastery a performance. Výsledky ukazují, že pravděpodobně došlo ke zvýšení reliability škál. Zároveň je ale zřejmé, že některé škály nadále nefungují, a proto by bylo vhodné zamyslet se nad tím, jak je upravit, aby vznikl funkční měřící nástroj pro naše prostředí.
Learning motivation of the second generation of Vietnam immigrants
Keywords: motivace; Vietnamci; školní psychologie; teorie cíle; mastery cíl; performance cíl; PALS; motivation; Vietnamese; educational psychology; goal theory; mastery goal; performance goal; PALS