Využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů na výstavbu silnic a dálnic v Jihočeském kraji za programové období 2007-2013 - Plevová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů čerpaných na výstavbu silnic a dálnic v Jihočeském kraji v programovém období 2007-2013. Cílem práce je zodpovědět výzkumnou otázku, zda byly finanční prostředky z EU čerpány efektivně a jak tyto projekty ovlivnily rozvoj v kraji. Dílčími cíli práce je popis jednotlivých zrealizovaných projektů, analýza finančních prostředků, zhodnocení úspěchů či neúspěchů čerpání financí z EU, nástin dalšího potenciálního vývoje v programovém období 2014-2020. Jedná se kvalitativní výzkum. Použita je sekundární analýza dat, komparace, triangulace s využitím polostrukturovaných rozhovorů.
Use of the financial resources from funds of EU and from public budget on development of motorway and road in the South Bohemia Region during programming period 2007-2013
Keywords: Evropské fondy; analýza finančních prostředků; dopravní projekty; silniční síť; Jihočeský kraj; programové období 2007- 2013; European funds; analysis of financial resource; transport projects; road network; South Bohemia; programming period 2007-2013