Aspekty adaptačního syndromu u klientů v domově důchodců - Jůnová, Miluše (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je zaměřena na problematiku adaptačního procesu a rozvoj adaptačního syndromu klientů po přijetí do domova důchodců. Hlavním cílem práce je zjistit psychické a fyzické změny jedince v průběhu 6 týdenního adaptačního procesu s individuálně plánovanou péčí a aktivizací zaměřenou na potlačení negativních projevů adaptace.Teoretická část je zaměřena na problematiku adaptačního procesu v obecné rovině a v praktické části jsou obsaženy výsledky kvalitativního výzkumu.
Aspects of adaptation syndrome in patient ad retirement home
Keywords: adaptace; domov důchodců; nezávislost; demence; plán; individualita; spokojenost; adaptation; rest home; long-term care facility; dementia; independence; individuality; satisfatcion